pühapäev, 6. detsember 2015

Mul oli misoon...... Nimega Archie! +pildid


Taaskord pean tõdema, et väga tihti on teekond palju ilusam kui sihtpunkt ise. Tänase päeva sihtpunkt oli siis Manchester.

Teekond Manchesteri läheb läbi Peak District’i, mis teeb Inglismaast minu jaoks ilusaima riigi kus käinud olen. Siin on mäed/nõlvad, lambad ja rohelus, palju loodust ja need ilusad majad oma aedadega.

Esimene peatus peale Derby’t oli Belper. Kus pidi üle jõe sõitma. Aga teate kui ilus võib olla Inglimaal üle jõe bussiga sõitmine? Täiega! Kahju, et ma ei oska seda pilti mis avanes oma peast kuidagi siia samma ekraanile manada... See super ilus ja minu peas olev pilt on selline, et me sõidame väikesel kahesuunalisel teel. Mõlemal pool ei ole miskit peale üksikute majade või pisikeste külade. On ainult nõlvad ja nõlvade peal on kiviaiad, mis tekitavad selged piirid. Aga nõlvu ja ’’mägesid’’ näeb hästi kaugele ja pikalt igas suunas. Vahepeal on nendel rohelistel väljadel ka valged täpid. Need on lambad. Ja neid on siin päris palju. Teinekord on nad lehmad.

Siis tuli Bakewell. Kuhu ka ise tahan veel jõuda, ehk juba homme. ;) Sealt täna läbi sõites nägin hästi palju väikeseid intependent poode, ka Bakewell’i bookshop. Pisike linn ise oli täis uhkeid telliskivi maju, mis on tihedalt teineteise kõrval.  Aga tee läbi linna oli hästi käänuline, ülesmäge ja siis taas kord alla.

Kuna on pühapäev, ilm päikeseline ja väheste pilvedega siis bussi peale tuli peale ka spordiriietuses matkajaid, kes läksid Peak District’i matkaradadele.

Ashword. Sealt linnast välja sõites sõitsime päris pikalt justkui mingis tunnelis, sest mõlemal pool teed oli järsk tõus ülespoole, niiet bussi aknast välja vaadates oli näha vaid nõlva ja puid.
Buxton, see on Peak Districti teine serv juba. Ning kõige suurem ilu on mööda saamas. Taas ümbitsesid meid lauged tõusud kaugusesse ja kõik hästi ilus, mitte unustada ka lambaid.

Bussiliin millega sõidan on läbib kõik pisemad kohad, mis tee peale jäävad. Vahepeal keerab täiesti teisele poole meie lõppsihtpunktist. Seda juhtus tegelikult peaaegu igakord, kui nägin silti Manchester siis buss tegi teisele poole pöörde hoopis.....

Äge oli ka see, et poole tee peal vahetus bussijuht ja see, kes lahkus soovis meile kõigile üle bussi head reisi, naeratas ja lehvitas. Eestis pole ma sellist viisakust/seltsimehelikkust veel bussijuhtidelt kohanud. Samuti tagasisõidul toimus bussijuhtide vahetus ja viibati ja sooviti head õhtut!! :)

Manchester ise oli on suuuuur linn suurte majadega. Ma ise poleks muidu  Manchesteri läinud aga mul oli misioon!     Nimelt Kiku rääkis mulle imevõrratus jäätiseshake kohvikust nagu Archie. Ooo jaaa. Sealt saab tellida jäätiseshake mis tahes tuntud šokolaadiga- oreo, reese, milkyway, bounty, kinderbueno jnejne. Ja see käik sinna oli seda igati väärt! Ma proovisin siis seda reese’i šokolaadiga. Seal pm on terve sein täis erinevaid šokolaadibatoone, mis ootavad kellegi kokteili sisse saamist!! :D

Suurtes kaubamajades on siin sellised kastid, millel on mitu kambrit. Kambikesel on lukk ees ja kui su telefoniaku peaks olema tühi või väga nibinnabin siis saab oma telo sinna kambrikesse luku taha tasuta laadima panna.


Linnas oli tegelikult väga palju väääga huvitavaid pooode, meenutas nagu Tšiili pilapala turge aga korralikumad. Kus müüakse erinevaid neete, rõngaid, hipi ja hobo riideid, vinüüle, tätoveeritakse, koduseepe, kommipoed ja siis oli kohvik kus said tellida gigantseid šokolaadi koogiga üleküllatud kakaod või kausitäis krõbinaid piimaga. Krõbinasorte oli seal üle 20me vähemalt!

Pildid lisan siis kui koju jõuan, hetkel sõidan bussiga tagasi kodu poole ;)

Nüüd mõeldes tripile Manchesteri siis jalutada ringi on seal lõputult. Sest tegu on suure linnaga ja iga nurga peal leidub midagi huvitavat kuhu tahaks sisse hüpata ja uurida. Aga need avastamata nurgatagused jäävad siis järgmiseks korraks! ;)

MISSION COMPLETED 


Kõikidest neist tehakse jätsikokse !


Ja siin on Archie vol2 ! Mõnekümne meetri tagant tuli ka teine Archi vastu.

Princess street 




Black Milk Cereal Dive See on see pisike kohvik, kus sai valida hommikuhelveste mixi ja piima peale. Lisada saaks ka erinevaid šokolaade muidugi ja piimad on ka erinevad. Kas siis tavaline, kakaopiim või vanilje oli ka vast ;) Ja seal olid veel ülivinged SUUURED kakaod!!!!!

Those are not candy jars.....


Ohhh ja vaadake kuidas loodus linnu ja muid asju enda sisse/alla kasvatab:
 http://brightside.me/article/20-photos-which-show-how-nature-can-defeat-civilization-41255/


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar