esmaspäev, 19. november 2012

Tundub nagu kusagilt filmist oleks kõik see.



Nii üks asi, mis nüüd meede tuli 17.november (sel laupäeval) käsime Consu ja Leaga Cochulgüe rannas, Tome linnas. Mis asub siit umbes tunnikese kaugusel ehk. Hommikul tõusime siis üles selle peale, et vanaema tuli meile külla suure mürtsu ja kärtsuga nagu alati. Hästi rõõmus ja päikeseprillidega kõvasti üle 70ne aasta vana aga hästi särtsakas aga unustab koguaeg midagi. Igakord küsib mult samasid küsimusi, et kas mul see või too asi meeldib jnejne. Vahepeal tüütab ära aga ta on lihtsalt nii tore. Käisime siis enne poest läbi ja abuela ostis meile küpsised ja õunu, et päeva peale ära ei nälgiks. Kohtusime Conces Leaga, ningvõtsime micro* Tome poole. Micro oli rahvast täis, ilm oli palav, teekond oli peamiselt mägedes, kõik õõtsus ja kõikus, ja microd on siis täiega locod* üritavad sõita nii kiirest kui üldse võimalik. VÄGEV, i like it soo much ! 
Igastahes jõudsime kohale sinna linna. Sealt läksime collectivo(väga odav takso) peale mis viis meil randa, jälle üks kihutamine mägedes. J Cocholgüe on väike mere äärne linn, täitsa nagu hispaania seebikates/filmides näeb see välja. Mere äärde jõudmiseks kõnnid väikesest treppis teed mööda majade vahelt alla, mõlemal pool kuivavad väljas riided. Keset treppi on tädikesed, kes omavahel jutustavad. Alla jõudes on väike ala, kuhu on just merest välja tõmmatud vetikad kuivama pandud. Kaldal on kalameeste paadid, millel igalühel on oma nimi. Mere peal on veel hästi palju paate ja rannas jooksevad lapsed ja üritavad aidata neid vetikakotte kaldale tassida. Jalutasime natuke mööda randa, istusime siis maha ja rääkisime pikalt juttu, sõime küpsiseid, mina käsin muidugi ka jalgupidi vees. Kummaline oli see, et üks vahetusõpilane ütles, et fuhh kuidas sa saad sinna vette minna see on ju nii must jnejne… Ma olin mingi eeeeh, waaaaat, sökaldjsöfkds, ja läksin vette… Hiljem ostis Consu meile empanadasid mingi mereasjaga, nomnomnomm hhhead olid. 
Ma tean et mammale meeldiks see koht! 

Õhtul käisime veel Renatale(Consu peika õde) õnne soovimas, kinkisin talle toidukilesse pakitud õuna, mille sisse toppisin tiku………. 
kohalike keskel

Just see ongi kuidas ma hispaania mareäärseid külakesi ettekujutanud olen .

Must asi on see vetikas merest. Pole eriti aimugi mis sellega tehaks. Mingi variant on see , et seda keritakse sushi ümber?  

....ja neeed paaadid . 




SURFARID ! Aga kus on vägevad lained ? Nad on vist algajad ja harjutavad alles, kuna sain teada et põhjas ( Vinias ja Vaparaisos) on korralikud lained, nagu Austraalias ja surfatakse ka! 

Jeps, neid märke näeb päris palju siin....
Lisan facebooki ka varsti veel pilte sellest kohast.

Ok, üritan nüüd teha nii, et kirjutan ehk tihedamini ja lühikesi jutte. Eks vaatab mis saab. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar