neljapäev, 3. jaanuar 2013

minevik JÕULUD 1/4

Nüüd on siis tükk aega länud möödas viimasest postitusest. Vahepeal on palju toimunud- sõbranna campo, rannnnnnnnd, jõulud, uue-aasta vastuvõtt ja natuke reisimist ka ! :)

Apppi kõik läheb juba meelest ära juu, Igastahes üks ööpäev oli campo ja enne aastavahetus käsime sõpradega ka rannas ööseks. Mis siis tegime, no mistegimemistegime, mis seal ikka saab kui hunnik noori kokku saab . Toretorelõbuslõbus kõik juuuu ! :D

NEEEEEXT

Jõulud. 
 Maitea, kas see on kogu Tšiilis või mitte, aga alguses tundus, et minu perele jõulud eriti tähtsad ei tundunud. Maitea, räägin parem mis tegime. Nagu ikka ostsin ma kingitused oma perele viimasel hetkel. 24.detsembri päeval tulid siin vanaema ja onu siia ning läksime Coronelli teise poole pere juurde. Kohale jõudes panime kõik kingid kuuse alla ja läksime ühtedele väikestele sugulastele külla, kuna pole jõule ilma ärevuses laste, kes ootavad pingsalt jõuluvana kobistamist katusel. Jeps, siin annab jõuluvana teada et kingid võib avada, kui on kuulda kedagi katusel kobistamas.......või niisama seina tagumas...... Ja kõikjal alati kell 00:00. Mängisime veidike padjadesõda nende pisikestega ning siis läksime tagasi oma majja. Sõime jõulusööki (-ahjukartulid, grillvorst, hani vist ja kana, roheline salat ja magusad mulisevad alkoholivabad joogid meile) Peale seda saime pan de pascua* ja maitea kas see täiesti tavaline aga siis pandi kõigile väiksesse kaussi purgist valatud konservis maasikaid.. See oli kummaline . Lõpuks oli ka meil kell kaksteist öösel, hakkasime kinke avama, jõuluvana katusel meie kahjuks ei kuulnud. Õde sai suure maakaardi omale seinale, selline korraliku ikka nagu geograafia tundides, kleidi a igast staffi veel. Ma sain kaks särki millel ühe peal kirjas ''Do what you want'' - nii mina lihtsalt, kõrvarõngad, käevõru ja midagi vist veel. Hiljem läksime mina ja Consu meie tuppa. kus ööbime ja ta helistas kõik oma parimad sõbrad läbi keda enamuses ka mina tundsin ja soovisime neile häid jõule, kuidas jõulud veetsite ja mis kingiks saite. Koguaeg samad küsimused, ja lõpuks ikka hhead soovid ja musid ja kallid.  

********

pan de pascua-    jõulusai siin, rosinate ja muude kuivatatud puuviljadega, suht normi maitsega, magus, ümmargune, tükkidega, mõnud niisama igavesti nosida.

JA KUULGE TEGELIKULT ON PILTE MINU JÕULUDEST FB-S , ENTONCES MA EI LISA SIIA ERITI PALJU NEIST SIIS . :))))


Laua otsas olevad kaks memmekest on õed , nad on minuarust välimuselt lihtsalt täiega ühesugused tegelt.

Riiete kuivatamiseks oli vist, või kalade ? Ei mäleta hetkel......

Eheeeee, järgmise aasta jõulud veedame me jälle ehk koos, aga seekord siis eestis , ja koos lumega , nagu filmides ! :D









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar