kolmapäev, 11. november 2015

2 minutit vaikust Derby linnas / 2 minutes of silence in Derby

Söön mina krõbinaid piimaga, päike tõuseb ja oravake hüppab muruplatsil ringi. Tuleb ka teine oravake ja hüppab lehekese juurest lehekese juurde. Kõik on ilus onju. Järgmisel hetkel hüppab teine oravake esimese oravakese peal. Nii ilus.

Päev algas suure tuuriga mööda Derby linna, kus tutvustati kohalikke pubisid, kohvikuid, poodlemis tänavaid, 3-korruselist RAAMATUPOODI ja teisi vähemtähtsaid kohti. Näidati ka kõikide praktikakohti ja kus nad on järgmised kuu aega tööl käima hakkavad.

Juba hommikul märkasin, et siin ööbimiskoha receptioni's on silt, et palume austada sõjas hukkunud sõdureid ning oleme kell 11 kaks minutit vaikuses.
Nii olime meie siis kella 11 hommikul jõudnud oma tuuriga suurde kaubamajja- mitmekorruseline,  palju poode ja rahvast, eskalaatorid ja muu müra. 10:55 kõlas läbi kõlarite mingi teade, mida päris täpselt ei kuulnud ega pannud tähelegi, nägime ainult, et töötajad(koristajad, turvad, klienditeenindajad) olid kogunemas suure kuuse ümber. Täpselt kell 11 kõlas läbi suurte kaubamaja kõlarite, et palume jääda vaikseks ja austame I maailmasõjas hukkunud sõdureid. Ja kõik jäigi vaikseks! Inimesed tõusid püsti ja olid vaikselt, eskalaatorid peatusid, ostlemine lõpetati, nutiseadmed pandi kinni ja kõik seisid vaikuses.

See oli minu jaoks täiesti uskumatu, et terves Derby suures kaubanduskeskuses oli tekkinud järsku vaikus, kõik oli jäänud seisma. Kõik oli tardunud ja aeg oleks justkui peatatud ja mina olin ainuke, kes siin linnas ringi vaadelda sai.

Nimelt täna 11.11.18 lõppes I maailmasõda.

Õhtul, kui olime tuuritamised oma praktikakohtades lõpetanud, käisime poes ja kokkasime siis siin köögis ühiselt. ;) Aaa, sain ka oma praxi kohta rohkem teada, homem läheme juba tegutsema. Aga ka plaani paika panema vms, sellest siis homme rohkem, et mis meie tööd täpselt olema hakkavad ja kuidas ja kus jnejne.

seeyou, tsauu :) PS! Ei loe oma teksti teist korda üle, et vigu parandada.... :p

FAMOUS FAILURES. ~Täiega huvitavad, mul polnudki aimu! Lugege pigem neid fakte, kui minu blogi !! hhahahaha :D

No discrimination for little boys

No discrimination

Roundhouse on siis minu koduväljak. Muidugi hoone, kus üritused enamasti toimuvad ongi suuuuur ringikujuline! ;)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar